Martin Hedvåg, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Rasmus Bodevind
Ernad Sadiki
Avb: Billy Svenske, Shahram Moradi, Herman Schmidt, Mattias Lööv

Torpa avgjorde på övertid!
TIF vinner seriefinalen mot Peking efter ett sent mål i 92:a minuten efter mål av Shahram Moradi. En spännande och sevärd match där båda lagen missade fina målchanser.
Hemmalaget inledde bra och hade ett spelmässigt övertag i inledningen. Bra med målchanser skapades, Ernad var nära i 12:e minuten men hans skott täcktes av en försvarare. Filip hade en fin soloprestation i 17:e men mv kom ut bra och räddade. I 22:a minuten blev Martin frispelad vid strafflinjen men åter kunde en alert mv rädda. Peking spelade mest på kontring och i 24:e var en spelare fri men Samuel i målet kom ut bra och räddade. Spelet böljade och nästa chans fick Filip men skottet täcktes till hörna. I 31:a kontrade åter Peking farligt men återigen kom Samuel ut bra och räddade. Torpa gick för ett ledningsmål och närmast var Ernad i 42:a men skottet gick utanför. En bra halvlek av Torpa och sett till antal chanser borde man haft ledningen men Peking kontrade farligt ett par gånger och visade att man är ett bra lag med snabba omställningar. Ett byte strax före paus när Billy kom in och ersatte Rasmus.
Torpa startade bäst även i andra och ökade trycket mot Pekings mål. Fin chans hade Ernad i 50:e minuten men lyftningen gick över mål. I 59:e minuten var alla beredda på att notera ett ledningsmål för Torpa. Linus drog i väg ett bra skott mot bortre delen av målet, men mv kastade sig och gjorde en jätteräddning. Det blev allt mer Torpa och riktigt nära var det i 71:a minuten när Filip prickade stolpen ur snäv vinkel. Peking såg trötta ut och fick mest försvara sig. Torpa gjorde fler byten för att få in pigga ben. Vi borde haft en given straff i 75:e minuten när en Peking försvarare räddade med handen men domaren var ganska ensam om att inte se den tydliga handsen. Trots mängder av chanser såg det ut att sluta 0-0. Dock fick Torpa en sista chans som man tog till vara på. Martin blev frispelad i djupled, kom ur vinkel men vände upp och frispelade Shahram Moradi. Han fick till en halvträff och via bortre stolpen letade sig bollen i mål. Vilt jubel bland spelare och hemma publiken. Nu var inte matchen inte riktigt slut utan domaren lade till ytterligare två minuter. Det hann bli en farlig frispark och en hörna. Bollen var nära att nickas in men Samuel gjorde en jätteräddning på en nick från nära håll och blev matchhjälte. Matchen blåstes av vi vann seriefinalen. En bra genomförd match där vi till slut vinner rättvist med bra tryck (framför allt i andra) och räknat till klara chanser hade vi 10-3. Samuel mycket bra i målet och given i veckans lag. Uppoffrande spel av backlinjen där ytterbackarna Sedin och Karlsson var svårforcerade. Mitten jobbar som vanligt stenhårt, Johan och Murre defensivt bra, Billy gör ett starkt inhopp tillsammans med övriga avbytare. Framåt fick vi inte utdelning men Filip, Linus, Ernad och Martin är hela tiden på hugget och skapade mycket. Peking var stundtals bra men orken var inte den bästa och man mattades rejält i andra och ju länge match gick, spelade man för en poäng. Vi knappade in och ligger nu bara en poäng efter Peking. Ny match redan på tisdag när Kärda kommer till Skogsängen. Nu tar vi helg. Glad midsommar alla Torpa fans!